reklam
hava
DOLAR %
EURO %
GRAM ALTIN %
ÇEYREK A. %
BITCOIN %
SON DAKİKA
Google News

2023 SEÇİMLERİNİN ÜZERİNDEN BİR YIL GEÇTİ: İŞTE KAYSERİLİ MİLLETVEKİLLERİNİN KARNESİ

Son Güncelleme :

14 Mayıs 2024 - 14:32

/ 166 views kez okundu.
2023 SEÇİMLERİNİN ÜZERİNDEN BİR YIL GEÇTİ: İŞTE KAYSERİLİ MİLLETVEKİLLERİNİN KARNESİ

Türkiye 14 Mayıs 2023 tarihinde Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerine gitti. Bir yıllık süreçte AK Parti, Milliyetçi Hareket Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Saadet Partisi ve İYİ Parti Milletvekillerinin karnelerini sizler için hazırladık.

Türkiye 14 Mayıs 2023 tarihinde Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde sandıklara giderek tercihini yaptı. Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu, Sinan Oğan ve Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanı adayı olduğu 14 Mayıs seçimlerinde 50+1 sistemine göre çoğunluk sağlanamaması nedeniyle 2’nci tura kaldı. 28 Mayıs tarihinde 2’nci tur seçimleri için sandık başına gidilirken Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun kıyasıya yarışında Recep Tayyip Erdoğan yüzde 52.18 oy oranı ile Cumhurbaşkanı seçildi. Kayseri’den ise 14 Mayıs seçimleri sonucu TBMM’ye gönderilen AK Parti’nin 5, Milliyetçi Hareket Partisi’nin 2, Cumhuriyet Halk Partisi’nin 1, Saadet Partisi’nin 1 ve İYİ Parti’nin 1 milletvekili için bir yıl boyunca Kayseri için neler yaptı sizler için derledik.

HULUSİ AKAR
TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı olan AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar’ın imza sahibi olduğu kanun teklifi ya da soru önergesi bulunmazken TBMM’nin internet sitesinde bulunan bilgilere göre Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler ile Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın, Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde gerçekleşen terör saldırılarına ilişkin gündem dışı açıklamaları nedeniyle AK PARTİ Grubu adına konuşması ve yurt dışına asker gönderilmesi konusunda söz aldığı görüldü.

AYŞE BÖHÜRLER
Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Üyesi ve Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyesi olan AK Parti Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler, Turist Rehberliği Meslek Kanunu ile Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi verdi. Dijital suçlara ve çocuklara ilişkin gündem dışı konuşması ve HEDEP Grubu önerisi hakkında konuşan Böhürler’in imza sahibi olduğu kanun teklifi ya da soru önergesi bulunmuyor.

ŞABAN ÇOPUROĞLU

İçişleri Komisyonu Üyesi olan AK Parti Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu, Cumhuriyetin 100’üncü yılına, İsrail’in Gazze’de uyguladığı insanlık dışı saldırılara ve şehit Furkan Doğan’a ilişkin açıklaması, 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 2022 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifinin Maddeleri münasebetiyle konuşması, siyasi parti grubu önerileri konusunda görüş bildirdi. Çopuroğlu’nun imza sahibi olduğu kanun teklifi ya da soru önergesi bulunmazken Kayseri’nin sorunları için ilgili bakanlıklarla görüşmeler gerçekleştirdiği görüldü.

MURAT CAHİD CINGI
Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Üyesi, Türkiye – Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonu Üyesi ve ASEAN Parlamentolar Arası Asamblesi Üyesi olan AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı, turizm başta olmak üzere afet riski olan bölgelerde dönüşüm yapılmasına dair toplamda 4 adet kanun teklifi verdi. Vekil Cıngı’nın Erciyes Engelliler Kooperatifine ve Cumhuriyetin 100’üncü yılına ve Türkiye Yüzyılı’na ilişkin açıklaması bulunurken ayrıca Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) ile Avrupa’da Türkiye’yi temsil ediyor.

SAYIN BAYAR ÖZSOY
Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu Üyesi ve Balıkçılık ve Su Ürünleri Meclis Araştırması Komisyonu Üyesi olan AK Parti Kayseri Milletvekili Sayın Bayar Özsoy’un 8 tane kanun teklifi, balıkçılık ve su ürünleri konularında meclis araştırması yapılması için çalışmalar gerçekleştirdiği görülüyor.

İSMAİL ÖZDEMİR
Dışişleri Komisyonu Üyesi olan MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, TBMM’de Kayseri’nin sorunlarına yönelik en çok yazılı soru önergesi veren isim oldu. İmza sahibi olduğu 3 adet kanun teklifi olan Özdemir, 44 adet yazılı soru önergesi ile rekor kırdı. Ayrıca dışişlerine yönelik konularda konuşmalar gerçekleştiren Özdemir, Kayseri’nin güncel konularına yönelik de TBMM’de konuştu.

MUSTAFA BAKİ ERSOY
Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi olan MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Kayseri’nin sorunlarını gündeme taşıdığı 6 adet yazılı soru önergesi bulunuyor. Vekil Ersoy, 6 Şubat depremleri sonrası hayata geçirilen Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi ile Uzman Erbaşların sorunlarına yönelik çıkan kararnamede değişiklik yapılması hakkında kanun teklifi verirken bunun yanı sıra farklı konularda da 3 adet kanun teklifi daha verdi. Vekil Ersoy’un Kayserili Milletvekilleri arasında en çok ‘Kayseri’ diyen vekil olduğu biliniyor.

AŞKIN GENÇ
Milli Savunma Komisyonu Üyesi olan CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç’in 5 adet imza sahibi olduğu kanun teklifi bulunuyor. Kayseri’nin sorunlarına yönelik 26 adet yazılı soru önergesi veren Aşkın Genç, 83 konuyu daha araştırılmak üzere Meclis’e sundu.

MAHMUT ARIKAN
Dijital Mecralar Komisyonu Üyesi olan Saadet Partisi Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan, Meclis’e Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifini sundu. Kayseri’nin yanında Ordu, Muş, Rize, Aydın, Sapanca Gölü gibi bölgelerin sorunlarına ilişkin 8 adet yazılı soru önergesi verdi. Arıkan ayrıca, OHAL KHK’ları ile tesis edilen işlemlerin incelenerek yaşanan mağduriyetlerin tespit edilmesi ve çözüm yollarının belirlenmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge de verdi.

DURSUN ATAŞ
Milli Savunma Komisyonu Üyesi olan İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, TBMM’ye 2 adet kanun teklifi verirken Kayseri’ye dair 1 diğer güncel konularda 4 olmak üzere toplamda 5 adet yazılı soru önergesi verdi. Dursun Ataş ayrıca Kayseri ilinde vatandaşların yaşadığı ekonomik sorunların araştırılması ve gerekli tedbirlerin alınabilmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge sunarken komisyonlarda da söz aldı.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.