reklam
hava
DOLAR %
EURO %
GRAM ALTIN %
ÇEYREK A. %
BITCOIN %
SON DAKİKA
Google News

Kadın Doğum Hastalıkları Uzmanı Nilgün Özer: “Gebelikte son ay ölümleri kontrollerle önlenebilir“

Son Güncelleme :

16 Ağustos 2022 - 13:23

/ 129 views kez okundu.
Kadın Doğum Hastalıkları Uzmanı Nilgün Özer: “Gebelikte son ay ölümleri kontrollerle önlenebilir“

Hamilelikte son ay takibinin her hafta mutlaka olması gerektiğini anlatan Tekden Hastanesi Kadın Doğum Hastalıkları Uzmanı Nilgün Özer, “Son ayda anne karnında bebeklerin kaka yapması, kordon dolanması nedeniyle ani bebek ölüm riski diğer aylardan fazladır” dedi.

Tekden Hastanesi Kadın Doğum Hastalıkları Uzmanı Nilgün Özer, anne adaylarının özellikle son ayında bebeğin hareket takibine dikkat etmeleri gerektiğini söyledi. Bebekte hareket azalması veya eskisinden daha fazla hareketlenme olması halinde hastanede bebeğin kalp grafiğinin çekilmesi tavsiyesinde bulunan Özer, “Haftalık bebeğin suyuna ve NST’sine, bebek kalp grafiğine bakıp değerlendiriyoruz. Son ayda anne karnında bebeklerin kaka yapması, kordon dolanması nedeniyle ani bebek ölüm riski diğer aylardan fazladır. Annelerimize bebek hareketlerine dikkat etmelerini, hareket azalması olursa ve eskisinden daha farklı bir hareket temposu olursa bebeğin muhakkak gece gündüz hastanemizde bebek kalp grafiği çekiliyor, gelmelerini tavsiye ediyorum” dedi.

‘SON AYDA GEBELİK TANSİYONU ÇOK ÖNEMLİ’

Anne adaylarının özellikle son ay takibinde gebelik tansiyonlarına dikkat ederek en az haftada bir kez kontrol ettirmelerini aktaran Kadın Doğum Uzmanı Nilgün Özer, “Son ayda dikkat edilecek en önemli konulardan birisi de gebelik tansiyonudur. Annelerimizin en az haftada bir kere gebelik tansiyonlarına bakıp 13.9 un üstündeyse muhakkak bize ya da başka bir sağlık kurumuna başvurmalarını tavsiye ediyorum. Yine son ayda su gelmesi, kanama olması, ağrı acil olarak hastaneye gelen tablolardan birisidir. Doğduğunda yaşayabilecek seviyede olan son ay bebeğine anne karnında kaybetmek hem bizim için hem ailemiz için oldukça yıkıcı olduğu için bu anlattıklarıma dikkat edersek bebeklerimizi sağlıkla inşallah kucağımıza alırız” şeklinde konuştu.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.