reklam
hava
DOLAR %
EURO %
GRAM ALTIN %
ÇEYREK A. %
BITCOIN %
SON DAKİKA
Google News

KAZIM YÜCEL’DEN ŞOK İDDİA! KAYSERİ’DE MÜLTECİLER FONLANDI MI?

Son Güncelleme :

01 Mart 2024 - 10:50

/ 126 views kez okundu.
KAZIM YÜCEL’DEN ŞOK İDDİA! KAYSERİ’DE MÜLTECİLER FONLANDI MI?

İYİ Parti Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kazım Yücel, Hunat TV ekranlarında şok iddialarda bulundu. Sığınmacılara Kocasinan ilçesi Beyazşehir bölgesinde okul yapılması için Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin Avrupa Birliği’nden fon aldığını iddia etti. Yücel ayrıca Kayseri’de sığınmacı nüfusunun yüzde 15’i geçtiğinin de altını çizerek değişimin adının Kazım Yücel olduğunu söyledi.

İYİ Parti Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kazım Yücel, Hunat TV ekranlarında Günün Konuğu programında Genel Yayın Yönetmeni Kürşat Açıkgöz’ün sorularını yanıtladı. Yücel’in sığınmacılara yönelik Kayseri’de yapılacak çalışmalar konusundaki iddiası şok etkisi yarattı. Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin Kocasinan ilçesi Beyazşehir bölgesinde sığınmacılar için okul yaptırılacağını bu kaynağında Avrupa Birliği’nden aldığı hibe ile sağlanacağını iddia etti. Kayseri’de okul yapılacağını duyan sığınmacılarında bulundukları şehri terk ederek Kayseri’ye yerleştiğini iddia eden Yücel, “Sığınmacılarla ilgili Beyazşehir’de imar planları hayata geçirilirken etme Sayın Başkanım, bu planlar için bu bağışı alma Avrupa’dan dediğimde Sayın Başkan bizim ret oylarımıza rağmen bu bağışı aldı, hibeyi aldı planlama yaptı. Bunu duyan Suriye’deki Gaziantep’teki veya Şanlıurfa’daki sığınmacılar şöyle diyor; ‘Kayseri’de artık bir okul yapılacak. Bu okulda çocuğumuz okuyacak. Biz de orada bir iş buluruz, biz de oraya yerleşelim.’ Gaziantep, Şanlıurfa, Kilis’ten sonraki en çok sığınmacı nüfusu Kayseri’de. Sebebi de bu” dedi.

“KAYSERİ’DE SIĞINMACI NÜFÜSU 89 BİN…”

Kayseri’de sığınmacı nüfusunun resmi rakamlarda 89 bin, gayri resmi rakamlarda ise 160 bin olduğunu ifade eden Yücel, “Bolu Belediye Başkanı dedi ki; ‘Sığınmacılardan suyu 10 katına alacağım.’ Hepimiz biliyoruz bunun olmayacağını. Ama şunu demek istiyor; ‘Gelmeyin şehrime kardeşim bu kadar.’ diyor. Niye? Resmi olarak 89 bin sığınmacı olduğu söyleniyor bizim şehrimizde. Gayri resmi 160 bin. Belki de 200 bin oldu, hiç kimse bilmiyor. Hangi polisimiz çeviriyor da bu araçta başka şehirden gelen sığınmacı var mı diye bakıyor? Dur bakalım sen giremezsin mi diyor? Herkes geliyor, gidiyor. Burada bir hemşehrisi varsa geliyor, gidiyor yanına. Bir evde 3 aile oturuyorlar, bir müddet sonra ev kiralıyorlar. Sahabiye’yi gezdiniz mi akşam? İnan ürperirsiniz. Akşam 19.00-21.00 saatleri arasında ne olur bir gidin. Valla Halep’e falan gitmedim demesin benim hemşehrilerim. Şam’ı görmedim demesin, gitsin Suriyelilerin olduğu Şam mahallesi gibi yerleri görsün. Tavukçusu öyle, bakkalı öyle, marketi öyle. Kıyafetleri uygun değil, ırkçı değilim ben kovacağım demiyorum ama gelen geçen hanı da yapmayacağım bu şehri. Bu kadar rahat kullandırmayacağım. Ben belediyeyim, denetleyeceğim, uygun değilse kapatırım. Belediye başkanları tüm bu olanların farkında o yukarıdan bir talimat bekliyor, hükümet politikası bekliyor. Hükümet bir gönderin dese, hepsini gönderecekler. O talimat gelmediği için sesleri çıkmıyor. Kayseri nüfusuna orantılayınca nüfusumuzun yüzde 15’ini geçti. Yapmayın!” şeklinde konuştu.

“BU ŞEHİRDE BİR GÜN MAFYALAR OLACAK”

İYİ Parti Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kazım Yücel, sığınmacıların önümüzdeki dönemde kentte mafya gibi dolaşacaklarını da sözlerine ekleyerek değişimin adının Kazım Yücel olduğu vurgusunu yaptı. Yücel, “1 Nisan’dan sonra bu politikayı hayata geçireceğim. Suriye’de insanlar normal hayata döndü. Cafeler açık nargileler içiliyor, insanlar tatil yapar gibi. Hayırdır? Neden gitmiyorsunuz? Ne için gelmiştiniz? Avrupa Birliği bana neden hibe gönderiyorsun? Neden benim belediyeme hibe gönderiyorsun? Sebep ne? Sığınmacılara okul yap diye… sığınmacılara alt yapı yap KASKİ’ye şu parayı vereceğiz. Niye hayırdır? Böyle ucuz mu vatandaşlık. 12 yıl oldu bu insanlara, bütün olumsuz işlerin onların bulunduğu alanlardan geldiğini herkes görüyor. Ben net söylüyorum. Bu şehirde bir gün mafyalar olacak. Bu insanlar bunlara tevessül edecek. ‘10 kişilik aileden bir kişi çalışıyor. Hepsine gidin bakın sokakta oturuyor. Görmüyor musunuz Sayın Başkanım?’ diye ben belediye meclisinde söyledim. O yüzden bu değişim şart. Ben aklın yolu bir değişimin adı Kazım Yücel derken boşuna demedim. Gelecek nesillerimiz için Ülkücülüğümü, Milliyetçiliğimi, Atatürkçülüğümü, kültürümü ve ahlakımı muhafaza edebilmek için ben gerçekten bir yetki istiyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.