reklam
hava
DOLAR %
EURO %
GRAM ALTIN %
ÇEYREK A. %
BITCOIN %
SON DAKİKA
Google News

KORONA VİRÜS SALGINI VE RAMAZAN AYI KAN STOKLARINI SIKINTIYA SOKTU!

Son Güncelleme :

28 Nisan 2020 - 11:38

/ 55 views kez okundu.
KORONA VİRÜS SALGINI VE RAMAZAN AYI KAN STOKLARINI SIKINTIYA SOKTU!

Korona virüs salgını ve Ramazan ayının gelmesiyle birilikte hastanelerin kan stoklarında ciddi azalmalar yaşanmaya başladı. Özellikle kanser tedavisi gören insanların ihtiyacı olan taze kan bulunması konusunda ciddi sıkıntılar çekiliyor.

Dünya’yı etkisi altına alan korona virüs, ülkemizde de kan stoklarında azalmaya neden oldu. Korona virüs salgını ve akabinde de Ramazan ayının gelmesiyle birlikte insanlar kan vermeye çok fazla gitmemeye başladı. Özellikle kanser hastalarının ihtiyacı olan taze kanın temini noktasında ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Ramazan öncesinde de Diyanet İşleri Başkanlığı bir fetva yayınlayarak kan vermenin caiz olduğunu söylemiş ve halkı kan vermeye teşvik etmiş. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ve personeller gönüllü olarak kan bağışında bulunmuşlardı. Ülkemizde faaliyet gösteren kanserle mücadele dernekleri de kan bağışının önemine dikkat çekmek için sosyal medyadan çeşitli kampanyalar başlattı.

“ACİL KAN İHTİYAÇLARI İÇİN DUYARLI OLALIM”

Türk Eğitim Sen 1 Nolu Şube Başkanı, Muharrem Çolak’da kan verme noktasında halkı teşvik için sosyal medya hesaplarından bir mesaj yayımladı. Çolak: “Korona virüsü salgını ve Ramazan dolayısıyla ilimizdeki kan stoklarında sıkıntılar yaşanmaktadır. Acil kan ihtiyacı olan hastalar ve lösemi hastası çocuklarımız için lütfen duyarlı olalım. İftar sonrası kan verilebileceği gibi sokağa çıkma yasağı olduğu günlerde de kan bağışı yapılabilmektedir. Kan bağışı yapmak isteyen hastalara Erciyes Üniversitesi araç imkanı da sağlıyor. Zaman birlik ve beraberlik zamanı!” dedi.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.