reklam
hava
DOLAR %
EURO %
GRAM ALTIN %
ÇEYREK A. %
BITCOIN %
SON DAKİKA
Google News

MHP’Lİ ÖZDEMİR’İN GÜNDEMİ YİNE PINARBAŞI

Son Güncelleme :

28 Mayıs 2024 - 15:45

/ 94 views kez okundu.
MHP’Lİ ÖZDEMİR’İN GÜNDEMİ YİNE PINARBAŞI

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Pınarbaşı ilçesini yine gündemine aldı. Özdemir, ilçede Çaybaşı, Cabe ve Çalıklar mahallelerinin yaşadığı sulama sıkıntısını Tarım ve Orman Bakanlığı’na, Pınarbaşı-Kayseri anayolu üzerinde bulunan alt geçide iyileştirme çalışmaları kapsamında ise Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na yazılı soru önergesi verdi.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Meclis çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Pınarbaşı ilçesini gündemine alan Özdemir, ilçenin tarım ve ulaşım sıkıntılarını ilgili bakanlıklara yazılı soru önergesi vererek güncellik kazandırdı. Özdemir, ilçede Çaybaşı, Cabe ve Çalıklar mahallelerinde yaşanan sulama suyu ihtiyacı nedeniyle Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya, Pınarbaşı-Kayseri anayolu üzerinde bulunan Büyükgürleğen mahallesi yol ayrımında bulunan alt geçidin iyileştirilmesi konusunda yapılacak çalışmaları da Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na yazılı soru önergesi verdi.

MHP’li İsmail Özdemir’in Pınarbaşı ilçesi için bakanlıklara verdiği yazılı soru önergeleri ise şöyle;

Tarım ve Orman Bakanlığı’na;

Pınarbaşı ilçesi Çaybaşı, Cabe ve Çalıklar mahallesinde kullanılan açık sulama kanalının suyunun Bünyan ilçesi Samağır mahallesinden gelmesi sebebiyle özelliklede mahsül sulama dönemlerinde Çaybaşı, Cabe ve Çalıklar mahallelerinde sulama suyu ihtiyacının karşılanmasında aksaklıklar yaşandığı yöre sakinleri tarafından ifade edilmektedir. Bu kapsamda;

 

  1. Konu ile ilgili olarak bakanlığınıza ulaşmış bir bilgi var mıdır?
  2. Çaybaşı, Cabe ve Çalıklar mahallelerinin sulama suyu ihtiyacının Pınarbaşı ilçesinde bulunan Bahçecik barajından sağlanması için çalışma yapılacak mıdır?
  3. Bahsi geçen mahalleler ile ilgili kapalı sistem sulama planlaması var mıdır?

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na;

Pınarbaşı-Kayseri anayolu üzerinde bulunan Büyükgürleğen mahallesi yol ayrımında bulunan alt geçidin özellikle de kötü hava koşullarında alt geçit içerisine su birikmesi, çamur dolması gibi sebeplerle kullanım açısından verimsiz hale geldiği, trafiği tehlikeye atabilecek hadiselere sebep olduğu ve bir kavşağa ihtiyaç duyulduğu yöre sakinleri tarafından ifade edilmektedir. Bu kapsamda;

 

  1. Konu ile ilgili olarak bakanlığınıza ulaşmış bir bilgi var mıdır?
  2. Bahsi geçen yol ayrımında bulunan alt geçitte iyileştirme çalışması yapılacak mıdır?
  3. Bölgede ihtiyaç duyulan kavşak için herhangi bir planlama yapılmış mıdır?

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.