reklam
hava
DOLAR %
EURO %
GRAM ALTIN %
ÇEYREK A. %
BITCOIN %
SON DAKİKA
Google News

PUSULA 38, FİYATLARDA İSTİKRAR İÇİN ZAM YAPMADI

Son Güncelleme :

10 Aralık 2021 - 14:23

/ 32 views kez okundu.
PUSULA 38, FİYATLARDA İSTİKRAR İÇİN ZAM YAPMADI

Dövizde yaşanan artış sonrası iğneden ipliğe yapılan zamlara karşı Kayseri’de faaliyet gösteren Pusula 38 Özel Güvenlik ve Eğitim Şirketi, fiyatlarda istikrar sağlamak amacıyla zam yapmadı.

Dövizde yaşanan dalgalanmaların beraberinde zamları getirmesi, sektörleri olumsuz etkiledi. Pusula 38 Özel Güvenlik Yönetim Kurucusu, Yöneticisi ve Genel Müdürü Abdullah Çelebi, 2022 yılının ikinci çeyreğine kadar fiyatlarda zam yapılmayacağını ifade etti. Yapılan zam furyasına milletçe direnmenin piyasaları sağlıklı bir düzene sokacağını ifade eden Çelebi; “Malum piyasada çok ciddi bir zam furyası var. İğneden ipliğe, mantıklı mantıksız fiyat artışları söz konusu.  Şunu kabul ediyoruz girdilerin birçoğunda ciddi artışlar var ancak bu girdi artışları fiyatlar aynı oranda yansıyacağı yerine bazen çok yüksek oranda yansıyor. Bazı esnafımız direnip az yansıtmaya uğraşıyor. Biz de karınca misali yönümüz, tavrımız, tarzımız belli olsun diye piyasada bir istikrar oluşabilmesi için fiyatlarımıza zam yapmayalım dedik. 2022’nin ilk iki dönemi için toplam yılda 6 dönem eğitim vermekteyiz. Öncelikle ilk iki dönem için zam yapmadan devam edelim. Kalan dört dönem içinde piyasa şartlarını değerlendirelim. Eğer imkanımız var o dört dönemi de zamsız geçirelim diye bir fikrimiz oluştu. Bunu da piyasaya deklere ettik. Malum bizim kursiyer kaynağımız genelde orta ve düşük gelirli ailelerin çocukları, zaten zamdan perişan olmuş bu aileler çocuklarına iş bulma imkanıyla sektörde yetiştirmeyle ilgili çalışma yaparken bir de biz üstlerine yüklenmeyelim dedik. Elimizden geldiği kadar bu işe katkı sağlayalım. Zam yapmadan faaliyetimize devam edelim kararı aldık. Piyasa biraz daha sakinleşir, durgunlaşırsa bunda bir nebze bizim de katkımız olursa mutlu oluruz. Herkes elinden geldiği kadar bu zam furyasına direnirse gerek piyasa gerek sektör daha sağlıklı bir düzene oturacak diye düşünüyorum” dedi.

PUSULA 38 ÖZEL GÜVENLİK VE EĞİTİM ŞİRKETİ KİMDİR?

Pusula 38 Özel Güvenlik ve Eğitim Şirketi’nin 2010 yılında kurulduğunu belirten Çelebi; “Firmamızı 2010 yılında kurduk, şu an 3 emektar subay ortaklığında faaliyetine devam ediyor. Firmamızın amaçlarından en önemlisi sektöre nitelikli eleman yetiştirmek kaliteli özel güvenlik hizmeti sunmaktır. Firmamızın farkı devletten gelen gelenek ve yetişme tarzımızdan dolayı disiplinli, nitelikli personel yetiştirip bu kaliteyi piyasaya yansıtmak. Piyasada bu anlamda yönlendirici, yön verici firma olma amacındayız. Bizim şirketimizi iki ana başlık olarak değerlendirelim bir eğitim faaliyeti yasalar gereği bulunduğunuz ilde yapıyorsunuz. Ama bizim çevre illerde etki alanımızda. Nevşehir, Sivas, Yozgat illerinden kursiyerlerimiz geliyor. Genelde bu kursiyerlerde referansla, daha önce kurs görmüş bizden eğitim kurumumuzun kalitesi konusunda referans vasıtasıyla sağlıyoruz. Bir de hizmet ayağı var. Firmalara kurum ve kuruluşlara hizmet sunuyoruz. Bu alanda da çok farklı şehirlerde hizmet verebiliyoruz. Daha önceleri Sivas’tan ada pazarına kadar Çankırı’dan Niğde’ye kadar hizmetler verdik. Şu anda da Niğde de yaklaşık 20 çalışanımız var. Kayseri ve ilçelerinde yaklaşık 70 kişi çalışanımız var. Dediğim gibi Kayseri şart değil. Türkiye’nin her yerinde hizmet verebilecek kapasitedeyiz” dedi.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.