reklam
hava
DOLAR %
EURO %
GRAM ALTIN %
ÇEYREK A. %
BITCOIN %
SON DAKİKA
Google News

SARIZ İLÇESİ 3 ÇALIŞMA KOLU İLE DÖNÜŞECEK

Son Güncelleme :

29 Şubat 2024 - 15:39

/ 542 views kez okundu.
SARIZ İLÇESİ 3 ÇALIŞMA KOLU İLE DÖNÜŞECEK

Sarız Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Baki Bayrak, Hunat TV’ye ziyarette bulundu. Seçim çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulunan Bayrak, “Doğal gaz dönüşümü, kentsel dönüşüm ve deprem dönüşümü olarak üç çalışma kolunda ilerlemeye devam edeceğiz” dedi.

Türkiye 31 Mart tarihinde gerçekleştirilecek yerel seçimlere hazırlanıyor. Kayseri’de de adaylar seçim çalışmalarına başlarken Sarız Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Baki Bayrak da bu kapsamda ziyaretlerine ve projelerini anlatmaya devam ediyor. Hunat TV’ye ziyarette bulunan Bayrak, Sarız’daki mevcut ve seçim sonrası gerçekleştirecekleri çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sarız’ın deprem bölgesine yakınlığı sebebiyle gündemlerinde kentsel dönüşüm ve depreme karşı yerinde dönüşümü olduğunu vurgulayan Başkan Bayrak, doğal gaz çalışmalarının da önümüzdeki ay başlayacağını söyledi. Doğal gaz ile ilçede dönüşüm çalışmaları yapılacağını belirten Bayrak; “Sarız ile ilgili çalışmalarımız 5 yıllık görev süremiz boyunca bir başlangıç yaptık. Bitirdiğimiz ve bitirmeye çalıştığımız işlerimiz var. Bu doğrultuda çalışmalarımızı ona göre şekillendiriyoruz. Öncelikle deprem bölgesinde olmamız sebebiyle kentsel dönüşüm çalışmalarımız devam ediyor. İmar çalışmalarımızdan sonra kentsel dönüşüme geçeceğiz. Bu ay itibarıyla ilçemizin doğal gaz çalışmaları başlıyor. Doğal gazın kullanıma başlanması ile birlikte de Sarız’da yeni bir değişim ve dönüşüm çalışmaları başlatacağız. Biz daha çok kentin dokusu ile ilgili yeni bir değişim süreci başlatacağız” şeklinde konuştu.

Bayrak, Sarız’da doğal gaz, kentsel dönüşümü ve deprem dönüşümü olarak üç ayrı çalışma kolunda ilerlemeye devam edeceklerini de belirtti.

SARIZ’IN EN BÜYÜK SORUNU İMAR

İlçede en önemli sorunların başında imar sorunu olduğuna dikkat çeken Bayrak, bu konu üzerinde çalışmalarını sürdüreceklerini ifade ederek; “En büyük sorunlarımızdan biri Sarız’ın imar çalışmalarının olmaması. İmar çalışmasına ihtiyacımız var. Bu sebeple yerinde dönüşümlerde de sorunlar yaşıyoruz.  Eski ve tarihi olan vatandaşların yaşadığı yerleri imara sokacağız. İmar da olup da parselizasyonu olmayan yerler de var. Bu sebepten vatandaşlar yeni bir şey yapamıyorlar. Bu sebeple Kayseri merkezden Sarız’a dönüşü sağlayamıyoruz” şeklinde konuştu.

ADANA’DA SEÇMEN İLE BİR ARAYA GELECEK

İkameti Sarız’da olan ve kış aylarında Kayseri merkez ya da Adana’da yaşayan seçmenlere ulaşmak için hafta sonu Adana’da olacağını söyleyen Başkan Bayrak; “Seçim çalışmalarına gelecek olursak 44 mahalle 25 mezradan ilçemiz oluşuyor. Bu mahallelerdeki birçok vatandaşımız ya Adana’da ya da Kayseri’de yurt dışında veya başka şehirlerde ikamet ediyorlar. Yüzde 60’a yakın bir seçmenimiz kış şartlarından dolayı dışarıda ikamet ediyorlar. Biz onlarla da temas halinde seçim kampanyamızı yürütüyoruz. İlçemizde de hanelerimizi ziyaret ederek bire bir olarak vatandaşımız ile bir araya geliyoruz. Yaptıklarımızı, yapacaklarımızı anlatmaya gayret gösteriyoruz. Dediğim gibi seçmenlerimizin büyük bir kısmı da Adana’da ikamet ediyor. Hafta sonunu da inşallah orada hemşerilerimiz ile bir araya gelerek geçireceğiz” dedi.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.