reklam
hava
DOLAR %
EURO %
GRAM ALTIN %
ÇEYREK A. %
BITCOIN %
SON DAKİKA
Google News

YAHYALI BELEDİYE BAŞKANI ÖZTÜRK: “YAHYALI’YI KENEVİRİN MERKEZİ HALİNE GETİRECEĞİZ”

Son Güncelleme :

29 Nisan 2020 - 12:27

/ 76 views kez okundu.
YAHYALI BELEDİYE BAŞKANI ÖZTÜRK: “YAHYALI’YI KENEVİRİN MERKEZİ HALİNE GETİRECEĞİZ”

Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, TV1 ve Hunat TV ortak yayınında TV1 Genel Yayın Yönetmeni Doğan Havur ve Hunat TV Genel Yayın Yönetmeni Kürşat Açıkgöz’ün hazırlayıp sunduğu Ramazan Sohbetleri Programına konuk oldu. Öztürk, korona virüs tedbirlerini ve Yahyalı’daki hizmetlerden bahsetti.

Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, TV1 ve Hunat TV ortak yayınında Ramazan Sohbetleri Programına konuk oldu. Özürk, TV1 Genel Yayın Yönetmeni Doğan Havur ve Hunat TV Genel Yayın Yönetmeni Kürşat Açıkgöz’ün sorularını yanıtladı.

Tarım ve Orman Bakan Yarımcısı Mustafa Aksu ile video konferans yöntemiyle bir toplantı yaptıklarını ve müjdeyi Aksu’dan altıklarını söyleyen Öztürk: “Tarım ve Orman Bakan Yardımcımız Mustafa Aksu moderatörlüğünde belediye başkanlarımızla ile birlikte toplantıya katıldık. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Memduh Büyükkılıç Kayseri’nin bütünüyle sorunlarından bahsetti. Bizler ilçe başkanları olarak yerel sorunlardan bahsettik. Bir müjdeden bahsetmek istiyorum. Yahyalı’da yer alan bir fidanlığımız var. Orası Tarım Orman Bakanlığımız nezaretinde çalıştırılacak. Develi Ovası, İç Anadolu’nun Çukurovası. Yahyalımız,, elmadan sonra kenevirde de merkez olacak. Sayın müdür yardımcımızla verimli bir toplantı yaptık” dedi.

“KITLIKTA VERİLEN LOKMALAR UNUTULMAZ”

Yahyalı’daki korona virüs tedbirlerine değinen Öztürk: “İlçelerimiz biraz daha kırsal, sosyal mesafenin korunduğu ve oksijenin korunduğu yerler olduğu için virüs bizi pek etkilemedi. Yahyalı’da 4-5 vakanın pozitif çıktığı hakkında söylemler vardı. Yahyalı İlçemizde bir sıkıntımız yok. Pozitif olan vakalar da daha sonra negatife döndü. Şükürler olsun ki korkulacak bir şeyimiz yok. Çalışmalarımız sürüyor. Ekonomik İstikrar Kalkınma Paketi kapsamında 1340 hanemize dağıttık. Yine Ekonomik İstikrar Paketi kapsamında 1145 haneye daha yardımda bulunduk. Gıda yardımlarımız devam ediyor. 325 Ailemize nakdi yardım yapıldı. Gıda paketlerini dağıtımını yapıyoruz. 51900 ekmek, sokağa çıkma yasaklarının olduğu gün vatandaşlarımıza dağıtıldı. Fırınlarımız çıkartmış olduğu ekmekleri vakıf kanalıyla aldık ve insanlarımıza dağıttık. 3750 iaşe paketini insanlarımız evlerine götürdük. Çok şükür ki elimizden geldiği gayretlerle vatandaşlarımıza yardımcı olduk. Kıtlıkta verilen lokmalar unutulmaz. Öğretmen evimizi de sağlıkçılarımıza tahsis ettik. 26 odamızı hemen dizayn edip sağlıkçılarımıza sunduk” diye konuştu.

“YAYLA BAKLİYAT VE KOYUNCU AİLESİ’NE TEŞEKKÜR EDERİM”

Yahyalı’daki hayırseverlere teşekkür eden Öztürk: “Bu zor günlerde halkımız unutulmaz. Bir Türk Dünya’ya Bedel sözünü görüyoruz. Çok saygıdeğer iş adamlarımıza da teşekkür ediyorum. Yayla Bakliyat 3750 iaşe paketini muhtarlarımız ve kaymakamlığımız kanalıyla insanların evlerine götürdük. Her yıl yapılan bu güzelliği bu yıl iki katı şekilde görüyoruz. Yayla Bakliyat’a teşekkür ediyorum. Bir teşekkür de Özkoyuncu Ailesine etmek istiyorum. Cumhurbaşkanımızın başlattığı Biz Bize Yeteriz Türkiyem kampanyası kapsamında 2 Milyon Lira yardımda bulundular. 500 Bin Lira’da burada bir güzelliğe imza attılar. Bu cumhurbaşkanımızın çağrısına verdikleri yanıt. 3000 pakette iaşe paketiyle destek verdiler” ifadelerini kullandı.

Hunat TV Genel Yayın Yönetmeni Kürşat Açıkgöz’de Koyuncu Ailesi’nin hayırseverliğine dikkat çekerek; Hacı Ahmet Koyuncu, Abdurrahim Koyuncu Ahmet Koyuncu’nun hayırseverliğinden dolayı teşekkür etti.

“RAFTİNG SPORUNA DAHA ÇOK ÖNEM VERECEĞİZ”

Yahyalı’nın turizm faaliyetlerini ve Kapuzbaşı Şelalesi’nin işlevini ön plana çıkartacaklarının altını çizen Öztürk: “İnsanlarımız artık evde sıkıldı. Bizler bunun farkındayız. Fakat hala tehdit bitmiş değil. İnsanlarımız evlerinden çıkmasın. İnşallah bu sıkıntılı geçtikten sonra Yahyalı’daki şelalelerimizin ziyaretçi akınına uğrayacağını biliyoruz. Bizler hazırlıklarımızı yapıyoruz. Temizlik konusunda, park bahçe bakımı konusunda, kapasite bakımından tüm ekiplerimiz çalışıyoruz. Yahyalı turizme hazır. Rafting yapıldı. Daha ciddi çalışmalar içerisindeyiz. Bu sıkıntılı günler geçtiğinde turizm manasında Rafting konusunda çalışmalarımız olacak” diye konuştu.

 

HABER: CENGİZHAN KOCA

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.